Za kompanije i kandidate pronalazimo najbolja rešenja i onda kada to možda izgleda nemoguće. Neki od naših poslovnih partnera su se obratili nama tek kada sami nisu našli odgovarajuće kandidate, i tad smo im uspešno pomogli.
Traženje i izbor kadrova Psihološka testiranja Competo Senior program
Competo coachi Naš pristup Završeni projekti
KREIRAJTE NALOG ZA
INFORMATIVNU PONUDU
REFERENCE
„Kolegi iz Competa razumeju šta znači partnerstvo i nastoje pronaći održiva rešenja koja će koristiti svima nama. Jedan od njih je svakako Top pomak karijere i organizacija zanimljivih Competo HRM događaja. Na kraju nas uvek iznenade sa nekim malim iznenađenjem. Ukratko, uvek nam daju do znanja da su tu zbog nas i da pomoću njih možemo biti još bolji i mi.“

V Competu sprovodimo i psihološka testiranja, koje vode iskusni psiholozi. Svrha psihološkog testiranja je da na objektivan način upoznamo lične osobine kandidata i njegove kompetencije. Uz pomoć psiholoških testova možemo lako prepoznati i identifikovati prednosti pojedinaca i potencijalne prepreke za uspešno obavljanje poslova u određenoj oblasti rada.

 

Psihološka testiranja za naše partnere obavljamo zbog sledećih namera:

  • izbor prilikom zapošljavanja (priprema ocene podobnosti pojedinca za određeni posao i za određeno radno okruženje.
  • planiranje razvoja zaposlenika (priprema ocene karakteristika i kompetencija te sugestije za lični razvoj pojedinca).
  • razvoj profesionalne karijere (priprema ocene potencijala kandidata i njegovih kompetencija te predlog razvoja karijere.

 Sa psihološkim testovima možemo izraziti svoje mišljenje o:

 

  • ličnim karakteristikama pojedinaca
  • 3Q pojedinca

                        - Inteligencija (IQ)

                        - Optimizam (OQ)

                        - Emocionalna inteligencija (EQ)

  • zastupljenosti kompetencija kod pojedinca (12 najvažnijih kompetencija)

Standardni upitnici, koji se koriste kod svakog testiranja su: Upitnik o samo-proceni, Eysenckov upitnik ličnosti (EPQ), Upitnik emocionalnog profila (PIE), Upitnik optimizma, Multi-faktorska skala emocionalne inteligencije (MEIS) i testa inteligencije (Test setova i Ravenove metrike).

 

 Izbor drugih psiholoških testova zavisi od namene samog testiranja. Pored već spomenutih osobina pojedinca s psihološkim testom možemo dobiti uvid u motivaciju pojedinca, sposobnost za rad u timu, način integrisanja u društvo i radno okruženje, interese u karijeri, njegove vrednosti, komunikacijski stil i njegov način rešavanja sukoba i druge karakteristike.

 

Sadržaj psiholoških testiranja u stanju smo prilagoditi željama naših partnera i zajedno oblikovati najprikladnije rešenje. Analizu psihološkog testiranja nudimo našim partnerima u vidu pisanih izveštaja i individualne konsultacije sa iskusnim psihologom

 

 

Copyright © Competo d.o.o. Sva prava pridržana.